Sykkelstativ Lettvekt, styrke nok, god stivhet

- Oct 25, 2017-

Sykkel i forhold til bilen er bekymret, er produktutvidelsen og tillegget. Når vi var stasjonert på en utendørs tur, ville en sykkel ledsaget av en campingvogn gi oss mer moro. Spesielt med familien som vandrer i det vakre landskapet, se avund av andre øyne, tenk på USA.

Kjører en bil å reise, med sykkelens oppgave, naturlig til sykkelrammen. Så, hvordan å velge en egnet bil sykkel ramme det? Lee mener at valget av bil sykkel ramme må vurdere følgende aspekter:

1, i henhold til typen valg av Bike Racks type

RV sykkelramme, underfrontenhet og bakre enhet, forskjellig fra bilen montert på taket. Blant dem kan den selvdrevne bilen bare velge etter braketten; tilhengerbil, delt inn i to typer utstyr, en montert foran A-strålen på sykkelrammen, den andre er montert på baksiden av sykkelrammen.

2, bestem antall lasting sykler

RV sykkelramme kan vanligvis romme to sykler, gjennom kjøp av tilbehør alene, kan utvides til 3-4 sykler. Men av sikkerhetsgrunner er Bike Racks den generelle installasjonen av to sykkelrammer nok til å bruke.

3, ifølge installasjonsstedet for å bestemme den spesifikke modellen

Selvdrevet bil

Selvdrevet bil kan bare installeres på baksiden, det er bemerkelsesverdig at installasjonsposisjonen bak kroppen vil forstyrre annet utstyr. Vanligvis av sikkerhetsgrunner er sykkelrammen montert på baksiden av midtposisjonen, hvis baksiden av døren eller stigen, så kan du bare velge høyre side av sylinderrammens montering, hvis ryggen uten dører og ingen stige, så vurder om det er et vindu på baksiden, hvis det ikke er noe vindu, kan du velge å installere en lang sykkelramme.

Når rammen vil bli sammenlignet med krigerkniv, er kniv livet til krigere, og rammen er sykkelen på sykkelen! Derfor forståelsen av bilen i sykkelinngangen og kjøp av det første kapitlet. Den ideelle rammen legger vekt på lettvekt, styrke nok, god stivhet, Bike Racks god prosesseringskvalitet og egnet for rytterens geometriske vinkeldesign, vi kan se mye kunnskap om rammen!

Ønsker du å kjøpe en bil? Vet du hvordan du velger din egen ramme? I tillegg til deres egne behov og bruksområder etter eget valg for bilrammen, vil valget av forskjellige materialer påvirke rammens vekt, stivhet, styrke, rideopplevelse, utseende og pris. I de siste årene er veldig populær karbonfiberbil, mange mennesker uvitende om de populære og bruker store penger til å kjøpe karbonbil, men understreket at den dyre fiberen er virkelig den beste, den mest passende rammen? For å bryte myten av materialet, må vi først forstå egenskapene til ulike rammematerialer og deres fordeler og ulemper ved sammenligning.

Ramme-materialet fra det tidligste krommolybdenstål, utviklet til aluminiumslegering, og deretter bruken av komposittmaterialer som karbonfiber, er det andre skandiumlegeringer, magnesiumlegering, titanlegering, industrien fortsetter å utvikle ny materiellformel for å forbedre rør og strukturelle design evner Og nyskapende prosesseringsteknologi, bare for å gjøre rammen lettere, sterkere, mer komfortabel og mer strømlinjeformet og vakker. Tetthet er en av de viktigste faktorene for å bestemme vekten av rammen, Bike Racks, desto lavere tetthet, lysere rammen kan gjøres, tettheten av krommolybdenstål er 7.9, aluminiumslegeringen er 2,6-2,9, titan 4,5 , titanlegeringen 4.3-5.1, Material 1.6, magnesiumlegering 1.7, som kan sees krommolybdenstål med høyeste tetthet, lavest karbonfiberkompositt. Men i tillegg til vekten av rammen, men også vurdere strekkstyrken, elastisitetskoeffisienten, så selv om tettheten er lav, men intensiteten er ikke nok ikke.

Generelt er stivheten av rammen bestemt av materialets elastiske modulus, den elastiske modulen til stålet er 30, aluminiumet er 10-11 og titan 15-16,5. Derfor, når diameteren og veggtykkelsen er den samme, er stivheten til aluminiumsrammen bare stålramme. En tredjedel av stivheten til titanrammen er bare halvparten av stålrammen. Rammefasthet bestemmes av materialets styrke, Bike Racks styrken av reduksjonen og kvaliteten på rammepipen, varmebehandlingsprosessen og legeringsammensetningen har et godt forhold. Aluminium utfellingspunkt bare 11-59, titan 40-120, stål 46-162, sammenlignet med aluminium er mer skjøre og sårbare. I selve utformingen vil hver ramme av rørdiameteren bestemme størrelsen på rammestivheten, styrke og vekt, rørveggenes tykkelse vil også påvirke rammens styrke og vekt. Noen av de mest hensiktsmessige utformingen av rammen på noen steder understreker stiv, noen steder til styrke, noen steder for å sjokkere, den må være i forskjellige funksjonelle krav til nettstedet med riktig materiale, og kombinasjonen av ulike materialeteknologi er også en stor test.

Stål er den lengste som brukes i sykkelrammematerialet. De viktigste fordelene er lang kjøreturstyrke, rørelastisitet (støt), rørledninger og mer prosessering og lett sveising og trenger ikke varmebehandling, så kostnaden og prisen er relativt lav. Ulempen er at vekten er for tung, feil vedlikehold lett å ruste, rørformen er ikke lett og metallmasseproblemer. Bike Racks har imidlertid mange av dagens legeringsstål vært i den stive, elastiske koeffisienten, overføring, stabilitet, god effekt, den eneste fly i oder er fortsatt tyngre. Stål molybden stål i de vanligste, høy styrke og enkel å pumpe prosessering. Molybden kan forbedre styrken av stål for å unngå sprø; krom kan gjøre stålkorrosjon, rust og forhindre høytemperatur oksidasjon. Mange håndlagde stålrørkroppere anbefaler mest sin utmerkede følelse av vei og passer for langdistanse som drar fordelene, da stålpistolen sa: "Stål for alltid, en vedvarende!" Passer til bruk i BMX Car, langdistanse vogn og lastebil.