Bike Racks Beskytt den dyre bilen mer i tråd

- Jul 13, 2017-

Bike Racks Faktisk, i ferien, å bære en sykkeltur til den private bilen har vi møtt mye, så hvordan velger de sine egne behov i samsvar med sin egen sykkelramme det? Se nedenfor -

I henhold til plasseringen av sykkelrammen kan det deles inn i vanlig brukstype, tilbake hengende type og mindre vanlig brukt biltype. Tre måter er forskjellige, men har også sine egne fordeler og ulemper.

Selvfølgelig er det fordeler og ulemper, takstativet står overfor det største problemet er at det vil øke bilens totale høyde, bilen i orden, jo høyere bilen, som SUV pluss takstativ etter broen, tunnelen møter ofte grensen Høyt problem. På grunn av strukturelle grunner vil det øke vindmotstanden, slik at økt trafikkstøy. For styrken til jentene, fordi sykkelen løfter seg til taket, er det ikke lett. Men så lenge mengden god kroppshøyde, vær oppmerksom på den høye grensen underveis, vær oppmerksom på topprammen merket hastighetsgrense (vanligvis 100 km / t), tenk på rideskjøring, er disse små problemene verdt over.

Bruk av takstativ trenger først to grunnstenger, fordi sykkelstativene er generelt vertikalt installert, så vi trenger to horisontale grunnstenger, nå har de aller fleste modeller originalt takstativ reservert munn, et lite antall modeller må installere The Det er noen takmodeller større buer, for eksempel noen ultra-løpende, du trenger en ekstra stang for å sette opp grunnrammen. Etter at baserammen er installert i tillegg til sykkelkomponenter, kan du også sette opp et snowboard, bagasjerom, etc., en gang for alle.

Etter at grunnrammen er installert, kan du velge riktig sykkelramme, og det viktigste er optimistisk om vekten av egne sykler, velg det aktuelle takstativet. I tillegg, i tillegg til bilens byrde, er det en slags takstativ som må demontere sykkelens forhjul, demontering av forhjulet må plasseres i bilen, vær så snill å ta hensyn til når skillet. I henhold til størrelsen på de forskjellige modellene, kan taket vanligvis bære to sykler med sykler, med et stort tak på den store bilen kan være i taket to motbakke tre biler, og profesjonell lagbil kan ofte bære ti Flere biler

Følg instruksjonene for å låse bilen, fast, du kan sette ut. Vær oppmerksom på å begrense høy, fartsgrense, halvveis av når oppmerksomheten til sikkerhet, til målet kan være åpne venner.

Enkel bakhengende sykkelramme er en rask lasting og lossing av hele, med en fast fest, sykkelen festet på baksiden, fordi løftehøyden ikke er så høy, slik at jenter lett kan betjene. På grunn av strukturelle problemer kan den bakhengende bakre rammen tåle større vekt, men også på grunn av problemer med installasjonsstedet, noe som resulterer i mindre vindmotstand og støy, er den mer populære bakbilrammens struktur. Men de bakre bakmonterte sykkelstativene øker uunngåelig lengden og bredden på bilen, i kjøretiden for å være spesielt oppmerksom. Når du kjører en sykkel, kan bagasjerommet ikke åpnes, og hengende på baksiden av sykkelen er også uunngåelig blokkert kjøretøyets køreplate og baklykter, i kjøreplanet som er skjult igjen.

En vogn-type sykkelstativ med tilhengerkrok

Brakett-type sykkelramme for å løse dette problemet, bilkretsen og bakrammen tilkoblet, baklykter, bremselys kan brukes som vanlig, det er dedikert plateplattestativ, sykkelstativene er i seg selv stabilere, for å beskytte den dyre bilsammenligningen Men denne sykkelholderen trenger å bruke påhengskroken, kostnaden er dyrere, det er ikke lett å splitte når som helst, mer egnet for hyppige ryttere.

Henger tilbake

Prodigy-typen sykkel er en forlengelse av det bakre pleiehylleet, og noen av de ekstra dekkkonstruksjonene som bærer reservehjulet i bagasjen er lastet med sykler, som er lette å demontere og er relativt stabile. De er mellom bakre braketten og det vanlige. Det er en kombinasjon av begge sider av de bakmonterte sykkelstativene. Men kan være utstyrt med ekstra dekkrammer med sykkelrammer, mer enkelt, og ekstra dekk og sykkel vil ligge på hengslene på grunn av større trykk, avhengig av situasjonen for sine egne modeller og hvem.

Bilmontert sykkelramme inspirert av motorsykkelfartøyene, for det meste transportbegrensede biler, dyre biler og produksjon, er det nåværende markedet ikke en stor merkevare for utvikling av store mengder sivile produkter, for det meste entusiaster eller profesjonelt team Modified. Strukturelt sett er de indre sykkelstativene hovedsakelig en horisontal faststang, festet i bilbagasjeskinner eller bagasjebjelker, i tillegg til den faste bilen selv, sammensetningen av den vertikale faste stangen. Noen av pickupene brukes også på samme måte. Hvis DIY-evnen, med en treplate også er mulig, så lenge du kan legge inn, er den andre ikke et problem.

Bil sykkel ramme slik at bilen fra vinden og regnet, det er ingen støy og vibrasjoner bekymringer, men selve bilen er en høy plass krav, det er vanskelig å demontere, gjenoppretting. Men også på grunn av den høye graden av problemer, ofte for å fjerne sykkelens forhjul, og i turen tilbake når den skitne sykkelen også er lett å forurense interiøret. Så for nå er markedsandelen mindre.