Sykkelstativ redusert plass

- May 31, 2017-

Selv om offentlig transport er nå veldig utviklet, men det er mange siste kilometer av problemet må løses, for eksempel celledøren til busstasjonen eller t-banestasjonen. Denne situasjonen faktisk rider på en sykkel på den beste måten, lavkullet miljøvern for byen for å lette trafikkbelastningen. Men med en rekke røde biler, små gule biler for å bli med på gata flere og flere sykler, plassert også bli rotete, så hvordan skal dette problemet sprekke?

Nylig har utenlandske designere oppfunnet en ny sykkelstativ, sammenlignet med de vanlige sykkelstativene, mer plassbesparende. Denne sykkelstativene er forskjellig fra den tradisjonelle designen, den bruker en 30 graders hellingsvinkel design, dette nye designet, du kan gi mer plass til å plassere sykkelen.

Hellingsvinkelen reduserer plassbelastningen

Ordinære sykkelstativ, når du viser en 90 graders vinkel, behovet for å tegne en meter åtte lengde og 45 grader, så behovet for å tegne en meter to lengder, og nå 30 grader av design, tar det bare 0,85 meter lengde avstand .

Samlet sett er denne nye sykkelbrakettdesignen veldig smart, små endringer har medført stor forskjell, noe som reduserer plass okkupert, det kan sies å være verdig til en omfattende kampanje.

Mange eiere er sykkelentusiaster, ferie for å bringe tre fem venner, 4 +2 form for reise, de senere årene er mer populært. Vi velger vanligvis å kjøre til den utpekte plasseringen, og deretter fjerne sykkelturen. På denne måten, fordi bilen Bike Racks ble bøtelagt noen. Hva er trafikkpolitiet urimelig eller eksplisitt bestemmelse?

I henhold til artikkel 54 i Forskrift om Folkerepublikken Kina om gjennomføring av loven om trafikksikkerhet:

Motorkjøretøyer skal ikke overstige kjøretøyets kjørelisens kjennetegn på godkjent lastkvalitet, lastelengde, bredde skal ikke overstige bilen, og skal overholde følgende bestemmelser:

(A) tunge, mellomstore lastebiler, tilhengere last, høyde fra bakken skal ikke overstige 4 meter, bærebeholdere av kjøretøy må ikke overstige 4,2 meter;

(2) Høyden til andre motoriserte kjøretøy må ikke overstige 2,5 m fra bakken;

(C) motorsykkelbelastning, høyde fra bakken skal ikke overstige 1,5 meter, lengden skal ikke overstige kroppen 0,2 meter. To runder med motorsykkelbelastningsbredde til venstre og høyre må ikke overstige styret 0,15 meter; tre motorsykler lastbredden skal ikke overstige kroppen.

(4) personbiler i tillegg til kroppen utenfor bagasjestativet og innebygd koffert, ikke last. Passasjebil bagasjestativ last, fra takhøyde på ikke mer enn 0,5 meter fra bakken fra høyden på ikke mer enn 4 meter.

De første tre kan ikke gjelde, det fremgår av den siste setningen, fra takteltakets høyde på ikke mer enn 0,5 meter, taket etter lasting av sykkelen var betydelig høyere, så når trafikkpolitiet virkelig er, kan du ikke straffe deg noe temperament.

Så tilbake til sykkelstativene? Det første du må løse er å ikke blokkere nummerplaten. For tiden på markedet bil Bike Racks modeller varierte, og hver bil å installere platen hvor stedet ikke er det samme, er det tilbøyelig til å blokkere tallerken problemet, en gang funnet, konsekvensene vi alle vet.

Hvis det ikke er noe ly, må vi fortsatt henvise til forskriften, bredden på transportøren må ikke overstige bredden på kroppen. Selv om trafikkreglene utenfor bagasjestativet og innebygd bagasje kan brukes til å laste varene, men problemet med uautorisert installasjon av bagasjestativ må være en annen sak, strengt ansett for å være privatmodifisert kjøretøyskategori, ble funnet å være bra straffer

Men det er unntak, i sykkelressursene rike områder, som Qinghai, har trafikkpolitiet lenge vært overrasket over bilbagasjen, under normale omstendigheter vil ikke bli undersøkt. De fleste områder på grunn av uregelmessig regulering, om straffen hovedsakelig er avhengig av trafikkpolitiens humør, vilkårlighet. Men strengt tatt er bilbagasjestangen faktisk ulovlig, ryttere på dette problemet eller å være forsiktig.