Sykkelstativene styrker stivhet og sikkerhet

- Aug 02, 2017-

En sykkel, ikke se enkel, bare fra et rammeperspektiv, er også veldig kunnskapsrik. Vi kjører nå en sykkel, en stor del av den profesjonelle sykkelen, Bike Racks prisen varierer fra tusenvis til titusener, unntatt merkeverdien sier ikke at prisforskjellen til en viss grad, ytelsen av bruken av materialer og produksjonsprosessen er forskjellig. Xiaobian fikk noen kjente Bo på sykkelmaterialebeskrivelsen, analysen var også ganske rimelig.

Tror du at:

- Aluminium rammen ri opp den mest ubehagelige?

Titanramme er myk og glatt?

- Stålramme har god kjøringskvalitet, men vil være med alderen av lang og deformasjon?

Faktisk ingen av de ovennevnte.

Det er en feil å si at det er et stort antall artikler om rammematerialet i lang tid. Sannheten er at så lenge valget av riktig diameter, veggtykkelse og ramme geometri, med noe av det eksisterende rammematerialet, kan bygges for å tilfredsstille dine rammeskrav til kjøringskvalitet.

Alle som forteller deg at et bestemt merke av stål (eller aluminium, titan) blir lettere eller har bedre stivhet i håret. Mellom forskjellig kvalitet (samme materiale) mellom røret, er forskjellen utbyttestyrken, i stedet for vekt eller stivhet. Fra bordet at Bike Racks når diameteren er veggtykkelsen den samme, er stivheten til aluminiumsrammen bare en tredjedel av stålrammen, titanrammen er bare en halv stålramme stål. Valensen av aluminium er ganske skjøre sammenlignet med stål eller titan, noe som gjør det lettere å skade. I forhold til vekt er de samme spesifikasjonene til aluminiumsrammen bare en tredjedel av stålrammen, titanrammen er omtrent halvparten av stålrammens vekt.

Ovennevnte er en generell sammenligning, og ikke mye av en forstand, fordi ingen vil bruke de samme spesifikasjonene for å bygge disse tre forskjellige materialrammen.

Den faktiske sykkelen legges til beregningen i henhold til egenskapene til materialet, og diameteren og veggtykkelsen til hvert rør som utgjør rammen, velges. På denne tiden og rammen er hovedsakelig relatert til diameteren til rørdiameteren, og styrken til hovedrøret er relatert til veggtykkelsen (rørdiameteren vil være relatert), og diameter og veggtykkelse vil påvirke rammens vekt .

Rammeprodusenter må måle forskjellig diameter, veggtykkelse og rammestivhet, styrke, vekt av foreningen, for avvik.

Stål og titan

Når du går tilbake til bordet ovenfor, kan du finne at titanrammen og stålrammen nesten har samme styrke, men bare halv vekten av stålrammen og halvparten av stivheten. En slik ramme på grunn av den mindre stivhet, spesielt i langdistanse-turen når vekten, vil føles litt glatt. Rammeprodusenter kan bruke en større diameter for å styrke stivheten, selv om det vil øke vekten, men fortsatt mer enn den gjennomsnittlige stålrammens lys.

Det er mange på den vertikale stivheten og forholdet mellom det forskjellige rammematerialet cliché, noen sier at en bestemt type ramme kan absorbere veibevingen, Bike Racks, slik at du vil føle deg mer behagelig å ri, noen vil la deg ri opp trist og kan føle asfaltbelegningen av hver knust pothole. Faktisk er disse påstandene ubegrunnet, eller disse følelsene er ikke fra rammen.

Virkningskraften overføres av dekkene, hjulsettet, bakgaffelen, setetrøret, seteputen til seteputen og når du støter på slagkraften, vil disse delene utvide eller redusere virkningen av graden av påvirkning.

Den største elastisiteten kommer fra dekkene, og den neste skal være putene. Hvis setetrøret er trukket høyt, er elasticiteten til setetrøret også verdt å merke seg. Kvaliteten på støtet av dekkene er ingen tvil om at vi vil snakke om seteopphold. Posisjonen til den bakre gaffelen (den delen av hele kraftkraftoverføringssystemet som er den eneste delen av rammen) støttes direkte av kraften fra bakken, Bike Racks langs sin retning, selv om den letteste og fineste, det er ikke verdt å nevne.

Det er en situasjon hvor rammens elastisitet kan bidra til støtabsorpsjonen, det vil si at når seterøret pumpes betydelig, er bare en kort ende av setetrøret satt inn i stigerøret på rammen, noe som kan føre til at noen liten krumning i enden av stativrøret. Men likevel er det bare på grunn av lengden på setetrøret forårsaket av litt fleksibilitet.

Utformingen av den bakre trekanten og vibrasjonen på veien vil ha noen effekt, og derfor er reisesykelen en tendens til å designe en lengre bakgaffel. Dette designet gjør ridderens posisjon foran baksiden. Jo kortere etter gaffelen vil ri mindre komfortabel, Bike Racks som om du sitter i bussen når den siste enden blir den mest kraftige, fordi den posisjonen er direkte for å motstå støtene på veien.