Stålbike rack øker i styrke og hindrer tilbake brillhet

- Nov 03, 2017-

Noen likestilte Steel Bike Rack til et samurai sverd, og sverdet er krigernes liv, og Steel Bike Rack er sykkelen på sykkelen! Derfor har forståelsen av Stålbike Rack blitt det første kapittelet for sykling og bilkjøp. Den ideelle Steel Bike Rack legger vekt på lysvekten, styrken, stivheten er god, prosesseringskvaliteten og passer for rytterens geometriske vinkelutforming, kan se Steel Bike Rack kunnskapen mange!

Ønsker du å kjøpe en bil? Vet du hvordan du velger riktig stålbike rack for deg? I tillegg til grunnlaget for sine egne behov og bruksområder for å velge kjøretøyet til Stålbike Rack, vil valget av forskjellige materialer påvirke vekten på Stålbike Rack, stivhet, styrke, ri-erfaring, utseende og pris. I de senere årene er karbonfiberbil ganske populær, mange mennesker har uvitenhet om de populære og bruker mye penger til å kjøpe karbonfiberkjøretøy, men vekten på lett, dyre fiber er virkelig den beste, den mest egnede stålbike racketen? For å bryte myten av materialet må vi først forstå egenskapene til ulike Stålbike Rack-materialer og deres fordeler og ulemper.

Stålbike Rack materiale fra tidligste krom-molybden stål, evolusjon til aluminiumslegering, og deretter bruk av komposittmaterialer som karbonfiber og annen scandiumlegering, magnesiumlegering, titanlegering, etc. har industrien utviklet nytt materiale formuleringer, forbedrer rør- og konstruksjonsdesignegenskaper og nyskapende prosesseringsteknologi, bare for å gjøre Stålbike Rack lettere, sterkere, mer komfortabel og mer strømlinjeformet. Tetthet er en av de viktigste faktorene for å bestemme vekten av stålbike racket, jo lavere tetthet, lettere stålbike rack kan være, tetthet CR-mo stål er 7.9, aluminiumslegeringen er 2,6-2,9, titan 4,5 , titanlegering 4,3-5,1, karbonfiberkompositt 1,6, magnesiumlegering 1,7, den er den høyeste tettheten av CR-Mo Steel, det laveste karbonfiberkomposittmaterialet. Men i tillegg til vekten av Stålbike Rack, men også å vurdere strekkfastheten, elastisk koeffisient, så selv om tettheten er lav, men ikke nok styrke.

Stålbikarestativets stivhet er vanligvis avhengig av elastisitetskoeffisienten til materialet, stålets elastisitetskoeffisient er 30, aluminium er 10-11, og titan 15-16,5, så når rørdiameteren, veggtykkelsen, Stivhet av aluminium Stål Bike Rack bare stål Stål Bike Rack av en tredjedel, titan Stål Bike Rack stivhet også bare stål Stål Bike Rack ett sekund. Styrken på Stålbike Rack er bestemt av materialets utbyttestyrke, utbyttestyrken og kvaliteten på Stålbike Rack-røret, varmebehandlingsprosessen og legeringskomponenter har et godt forhold. Aluminiums utbyttepunkt er bare 11-59, titan 40-120, stål 46-162, sammenlignet med at lavere aluminium er mer skjøre og lett å skade. I selve designen vil hver Stålbike Rack av rørdiameter bestemme stivheten til Stålbike Rack, styrke og vekt, rørtykkelsen vil også påvirke styrken og vekten av Stålbike Rack. En av de mest hensiktsmessige designene på Stålbike Racken på noen steder for å understreke stivhet, noen steder til intensitet, noen steder å absorbere jordskjelv, må derfor være i ulike deler av funksjonell appell av de aktuelle materialene, og kombinasjonen av forskjellige materialer Teknologien er også en stor test Steel Bike Rack industri.

Stål er brukt på sykkelen, det lengste Stålbike Rack-materialet, de viktigste fordelene er den lange kjøreturen til stivheten av det gode, rør fleksible (støt), rørbinding og -behandling, lett sveising og ikke behov for varmebehandling, slik at pris og pris er relativt lav. Ulempen er tung vekt, vedlikehold er ikke lett å ruste, rørformen er ikke lett og metallmasseproblemer. Men i dag har mange legeringsstål vært i stivhet, elastisitetskoeffisient, overføring, stabilitet har vært veldig god effekt, den eneste salven er fortsatt tung vekt. CR-Mo Steel er den vanligste i stål, dens styrke er høy og det er lett å bli trukket. Molybden kan øke styrken av stål, forhindre retur av brittlenhet, krom kan gjøre stål korrosjonsbestandighet, rust og forhindre høy temperatur oksidasjon. Mange av talsmennene til håndstablertruck er mest anbefalte, det er utmerket veiskikk og passer for langrenns kjøreturkomfort fordeler, som stålrør Glutton sa: "Stålrør er permanent, for alltid spredt!" "Egnet til bruk i BMX uventet teknologi kjøretøy, langdistanse stasjonsvogn med lastebil."

Aluminiumslegering er det mest brukte materialet i markedet, fordelen er lettvekt, kort tid hardhet og stivhet ytelse er best, forme prosessering er lett, vil ikke ruste, til lyset kan være tynt rør, sterk kan også bruke CNC mold skjære å gjøre overdrevet ekstern og utrolig intensitet. Ulempen er at nesten ingen elastisitet kan sies, vil akkumulere metallmasse, men også på grunn av sin Ning Min lette høye stivhetsegenskaper, er det lett å formidle vibrasjonen til bakken, noe som resulterer i dårlig kjørekomfort. Aluminiumslegering Stålbikehylle I begynnelsen av 1990 begynte å bli populær, etter at 1995 begynte å popularisere, den generelle stålbike racket mer enn 6061 og 7005 aluminiumslegering materiale. Aluminiumslegering egnet for racing, enduro og nedoverbakkebil. Det store Tekniske senteret påpeker at i forhold til AL7005 er det spenningskorrosjon og sveising, varm sprekk, AL6061 er stabil i bruk og prosess, men varmebehandlingen er mer kompleks.